Avustustoiminta
Avustustoiminta
Säätiö harjoittaa avustustoimintaa tukemalla vuosittain eläinsuojelutyötä tekeviä tahoja. Tuki voi tarvikelahjoituksia tai tukirahaa kohdennettuna esimerkiksi eläinlääkärikuluihin kuten mm. löytökissojen rokotukset ja sterilointi. Säätiö voi myös palkita muita tahoja kannustaen eläinten hoitoon liittyvissä kasvatuksellisissa, hoidollisissa ja terveeseen kilpailuun liittyvissä asioissa. Toimimme erityisesti Länsi-Uudenmaan alueella.
Jo on lokoisat oltavat. Jokaisen eläimen soisi olla rakastettu.
vuosien mittaan olemme avustaneet
Vuoden 2023 loppuun mennessä säätiö on jakanut avustuksia yhteensä 79664,31 € ja jakanut 2 tunnustuspalkintoa, joiden yhteissumma on 2500 €.
Lohjan eläinsuojeluyhdistys ry eli Lesy on perustettu 2014. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää eläinten hyvinvointia Lohjalla ja lähikunnissa. Yhdistys vastaa Lohjan alueen löytöeläimistä ja Siuntion löytökoirista.
Läntisen Uudenmaan eläinsuojeluyhdistys LUE Ry, perustettu vuonna 2003. Toimii vapaaehtoisten voimin pääosin Karkkilassa ja Vihdissä. Tarkoituksena on edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Pyrkii vaikuttamaan eläinsuojelulainsäädäntöön ja viranomaisten päätöksiin eläinten hyvää kohtelua edistävillä ehdotuksilla ja kannanotoilla sekä kehittämällä yhteistoimintaa muiden eläinsuojelutyötä tekevien tahojen kanssa. Neuvoo ja opastaa eläinten omistajia toimimaan eläinten hyvinvointia edistävällä tavalla. Toimii sekä Karkkilan että Vihdin virallisena löytöeläinten vastaanottotahona.
Eteläkärjen Eläinsuojeluyhdistys Eksy ry on vuonna 2017 perustettu Kirkkonummen, Siuntion, Inkoon, Raaseporin sekä Hangon alueella toimiva eläinsuojeluyhdys. Voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen tarkoituksena on edistää eläinsuojelua sekä hoitaa ja suojella eläimiä. Yhdistys vastaa alueen eläinsuojelusta ja ylläpitää löytöeläintaloa.
Suomen Eläinsuojeluyhdistys SEY Helmikuussa 2022 maailmaa kohtasi akuutti kriisi, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Maahanmuuttovirasto perusti huhtikuussa 2022 Riihimäelle vastaanottokeskuksen Ukrainasta sotaa pakeneville. SEY:n avustuksella sen yhteyteen saatiin sijoitettua myös lemmikkieläimen kanssa paenneita pakolaisia.
Skeppsdal Family Ay on perheyhtiö, joka on perustettu 2010. Sijaitsee Inkoon kunnassa. Ylläpitää löytöeläinkotia, jonka palvelun piiriin kuuluvat Raaseporin, Hangon ja Inkoon alueella irrallisena löydettyjen ja huostaanotettujen seuraeläinten hoito (koirat, kissat ja muut sitä pienemmät kotieläimet).
Kissankulma ry on aatteellinen, eläinten suojeluun vuonna 2018 perustettu yhdistys, joka hoitaa mm. Hämeenkyrön kunnan alueen löytöeläimet. Elokuun puolivälissä 2022 yhdistys sai hoitaakseen Ylöjärven maaseudulta tavatun puolivillin kissapopulaation, joka käsitti noin 100 kissaa.
Rita Tainio tutustumiskäynnillä Skeppsdalsissa
Tässä Paven tarina.
Henkilökohtaisessa elämässäni olen myös tehnyt eläinsuojelutyötä adoptoimalla kissan Vihdin eläinsuojeluyhdistykseltä joulukuussa 2020. Pave oli loukutettu syksyllä 2020 ja oli aikuinen 5-7 vuotias iso, yli 7 kiloinen, leijonan värinen kissa ja se oli nimetty eläintalossa ”lempeäksi jätiksi”. Se antoi heti rapsuttaa ja silitellä ja tuntui muutenkin hyväksyvän minut, joten pyysin että se pääsisi luokseni ihan omaan kotiin.
Eläinsuojeluyhdistykset haluavat yleensä, että eläintä toivovat täyttävät ensin ns. kotiselvityslomakkeen. Siinä kysytään mm. asumisesta ja painotetaan myös, että eläin tuo paljon vastuuta ja siitä voi seurata hyvinkin paljon kuluja. Ihan perusasiathan täytyy hoitaa vuosittain mm. rokotukset, hammashoidot jne. Lisäksi voi tulla yllättäviä sairauskuluja aivan kuten meille ihmisillekin. Pitää olla varasuunnitelma, jos joutuu olemaan poissa kotoa, sillä silloin jonkun täytyy ruokkia ja hoitaa eläintä. Lisäksi kissat annetaan ei-vapaana pidettäviksi (sisällä, pannassa ulkoilutettaviksi tai ns. kissahäkeissä ulkona).
Eläinsuojeluyhdistyksellä tehdyn eläinlääkärin tarkastuksessa Paven oli todettu sairastavan kissojen immuunikatotautia (FIV-positiivinen). Tauti ei tartu ihmisiin, mutta toiset kissat voivat sairastua, mikäli ovat Fiv-kissan eritteiden kanssa tekemisissä. Sairaudessa on omat riskinsä, eikä siihen ole parannuskeinoa. Toisaalta kissa saattaa elää täysin oireettomana koko ikänsä. Minua kehotettiin nukkumaan vielä yön ja harkitsemaan päätöstäni ottaa kyseinen kissa.
Huolimatta sairaudesta olin päätökseni tehnyt ja muutaman päivän päästä Pave saapui. Se syöksyi matalan sohvapöydän alle ja oli siellä liikkumatta 2 vuorokautta. Tarjosin vettä, ruokaa ja hiekkalaatikkoa viereen, mutta Pavea jännitti niin, ettei se uskaltanut tulla pois. Seuraavalla viikolla Pave siirtyi sängyn alle, jonne olin laittanut sille oman kissan pedin. Ja kaikki eväät ja hiekkalaatikon viereen. Pave sähisi, kun sitä yritti lähestyä ja annoin sen rauhassa totutella.
No, totuttelua kesti n. 4 kuukautta, mutta sitten huomasin, että se hiipii öisin sohvalle ja sitten siirtyi jo päiväsaikaan nojatuoliin. Ei sähissyt enää, nyt vain hurisi rapsutettaessa. Ruokailukin siirtyi keittiöön. Vaikka olin joinain päivinä ollut jo epätoivoinen saanko sen luottamusta lainkaan, niin voi sitä riemua, kun huomasin että meistä alkoi tulla ystävät.
Tällä hetkellä Pave on jo totutellut vieraisiinkin, on hyvin leikkisä, nukkuu yöt vieressäni ja nirsoilee ruokien kanssa, kuten kissoilla on usein tapana. Pave tykkää kovasti myös luonto-ohjelmista ja niitä välillä katsomme tv:stä ja videoilta.
Olen hyvin onnellinen tästä ”jätistä” ja iloinen, että kaikki on nyt hyvin. Toivo, että sen ankeat alkuvuodet olen saanut jotenkin korvattua antamalla sille loputtomasti rakkautta, rapsutuksia, ruokaa ja virikkeitä
Hylätyksi jääneen kissan uuden elämän rakentaminen vaatii paljon rakkautta.
Avustusten hakeminen
Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää joko postitse:
Kristiina Snellman-säätiö
Pietiläntie 110, 08800 Lohja
tai
info@kristiinasnellmansaatio.fi